Lokhoff: "Wij leggen de lat altijd hoog"

3 juli 2006, 14:25

Promovendus Excelsior is vandaag begonnen met haar voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Onder toeziend oog van handvol fans werkte de Kralingse selectie onder leiding van de nieuwe trainer Ton Lokhoff haar eerste training van het seizoen af. Excelsior begint als absolute degradatiekandidaat aan de competitie, maar Lokhoff wil daar niets van weten. "Heracles heeft vorig seizoen qua resultaat laten zien hoe het moet", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

De Excelsior-fans moesten even goed kijken wie zich nu allemaal op het trainingsveld kwamen melden. Ten opzichte van vorig seizoen zijn onder meer Mark Otten en Civard Sprockel vertrokken, terwijl de selectie met Rudy Jansen, Jos van Nieuwstadt, Danijel Guijo-Velasco, Mitchell Piqué, Theo Zwarthoed, Sebastiaan Steur en Robert Braber veel nieuwe gezichten telt. Uitgewinkeld is Excelsior nog niet, benadrukt Lokhoff. "Ik heb er in ieder geval nog graag een centrale verdediger bij, om het vertrek van Otten en Sprockel op te vangen", legt hij uit. "Verder houden we onze ogen natuurlijk open."

Lokhoff

Lokhoff

Voor Lokhoff is de situatie volledig anders dan een jaar geleden, toen hij in Breda te maken had met een enorm hoog verwachtingspatroon. Als trainer van Excelsior heeft hij dit seizoen weinig te verliezen, maar Lokhoff ziet dat anders. "Je legt de lat voor jezelf altijd hoog. Ik wil met een groep het maximale er uit halen, dat is altijd zo. Wat met deze selectie het maximaal haalbare was, dat kunnen we eigenlijk aan het eind van de rit pas bekijken. Of het lekker is dat de verwachtingen hier laag zijn? Och. Ik vind het vooral lekker om weer op het veld te staan en te werken met een groep spelers. Dat is voor mij het belangrijkste."

"We hebben een voetballende ploeg", vindt Lokhoff. "Maargoed, op het WK heb je ook kunnen zien dat je in ieder geval een sterk collectief nodig hebt om resultaat te halen. We zullen het voetbal in de ploeg dus moeten koppelen aan wat kracht, we moeten ook fysiek ons mannetje staan."

"Voor heel veel spelers uit onze selectie zal het de eerste keer worden dat ze in de eredivisie uitkomen. Wij als technische staf hebben wel veel ervaring in de eredivisie en we drukken ze vooral op het hart om niet te schrikken of weg te lopen voor de uitdaging. Wie goed kan voetballen, komt immers vanzelf bovendrijven. Ook in de eredivisie", aldus de oefenmeester van de Kralingse promovendus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen