Gerbrands: machtsverdeling in profvoetbal moet veranderen

12 mei 2020, 13:45

Toon Gerbrands vindt dat de machtsverdeling in het Nederlandse voetbal snel moet veranderen. De algemeen directeur van PSV neemt de huidige ontwikkelingen in het profvoetbal als aanleiding om kritisch te kijken naar de structuur in het betaalde voetbal. "We hebben een poldermodel en dat werkt nu niet."

Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. "Voor sommige dingen is de KNVB aan zet en dan weer de Eredivisie CV. Duidelijk is dat dit het niet is", vindt Gerbrands. "Ik zie meer in het Premier League-model, waarin een directie gewoon beslissingen kan nemen. Er was de afgelopen periode geen totaalbeleid en er is veel met hagel geschoten, ondanks alle goede bedoelingen."

Ook voor deze crisis zette Gerbrands al vraagtekens bij de machtsverdeling in de Eredivisie, maar in de promotie- /degradatieregeling en ook de wijze met het aanvragen van subsidie bij de overheid blonken de leidende partijen uit in onduidelijkheid. Inmiddels zitten de juiste partijen om tafel om een plan in te dienen bij de regering, maar ook dat had nogal wat voeten om aarde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen