Supporters tonen clubliefde en zien af van compensatie

12 mei 2020, 17:13   Bijgewerkt: 12 mei 2020, 21:34

Supporters van Nederlandse clubs zien massaal af van compensatie en verlengen hun seizoenskaart voor volgend seizoen. De bvo's deden hun achterban vandaag (dinsdag) bericht en gaven verschillende keuzemogelijkheden over een tegemoetkoming van de niet gespeelde thuiswedstrijden van dit seizoen.

Bij PSV ziet tot dusver 78 procent af van tegemoetkoming, zo heeft commercieel directeur Frans Janssen laten weten aan het Eindhovens Dagblad. Slechts tientallen wilden de kosten cash terug. Circa twintig procent koos voor compensatie in de vorm van een kortingscoupon voor een toekomstig ticket of een seizoenkaart.

Uit een enquête van Het Supporterscollectief bleek al dat een groot deel van de fans geen compensatie hoefde. "We gaan er dan ook vanuit dat de meeste supporters afzien van compensatie", zegt voorzitter Matthijs Keuning tegen het ANP. "Als straks ook wat meer duidelijk wordt over de seizoenkaartverkoop voor komend jaar, hopen we uiteraard dat supporters hun club blijven steunen om het voetbal door deze onzekere periode heen te helpen."

Bij een aantal clubs kunnen supporters al verlengen, ondanks alle onzekerheid voor volgend seizoen. Voor velen is dit geen reden om niet te verlengen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen