Ajax royaal richting zakelijke partners, risico van 14 miljoen

12 mei 2020, 21:01

Zakelijke relaties van Ajax kunnen zonder enkel risico verlengen. Business-seat en skyboxhouders krijgen voor iedere thuiswedstrijd zonder publiek hun geld terug van de club. Ook als het hele seizoen achter gesloten deuren wordt gespeeld. Daarmee neemt Ajax een risico van maar liefst veertien miljoen euro.

Dat heeft De Telegraaf berekend. De krant is in bezit van een brief die Ajax heeft gestuurd naar de zakelijke partners. Ajax laat daarin weten dat het factureren in twee termijnen gebeurt. De Amsterdammers sturen de eerste helft van de rekening rond 15 juli, de overige 50 procent wordt rond 15 januari gefactureerd.

'Indien we halverwege het seizoen pas weer met publiek mogen spelen, vervalt de tweede factuur; Indien we vanaf enig moment gedurende het seizoen, bijvoorbeeld in november 2020 of in maart 2021, weer met publiek mogen spelen, verrekenen we naar rato van het aantal gemiste thuiswedstrijden dit bedrag met de eerste of tweede factuur', staat in de brief. 'Tot slot belangrijk om te vermelden: Indien we het gehele seizoen 2020/2021 zonder publiek moeten spelen, wordt ook de eerste factuur gecrediteerd. Het risico ligt dus volledig bij Ajax en niet bij onze relaties.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen