Gisteren gemist: Linssen niet naar Feyenoord, VVV op natuurgras

13 mei 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 12 mei.

Feyenoord moet komst Linssen uit het hoofd zetten

De overgang van Bryan Linssen naar Feyenoord is van de baan. Het verschil tussen vraag en aanbod bleef groot, meldt Voetbal International. Voor Dick Advocaat is dat een domper. Hij had de transfervrije aanvaller van Vitesse dolgraag aan zijn selectie toegevoegd. Feyenoord wilde ook ver gaan voor Linssen.

'Utrecht steeds optimistischer over alsnog spelen finale'

FC Utrecht gelooft nog steeds in deelname aan de groepsfase van de Europa League. Deze week gaat er een dossier naar de UEFA. De gang naar de Europese bond is een van de drie opties die de advocaten van de club voor ogen hebben. Ook het Nederlandse recht is een mogelijkheid en het sporttribunaal CAS geldt als laatste redmiddel. Utrecht hoopt dat de bekerfinale tegen Feyenoord alsnog gespeeld kan worden.

VVV-Venlo doet kunstgras in de ban en stapt over op natuurgras

VVV-Venlo speelt het nieuwe seizoen definitief op natuurgras. Morgen (woensdag) gaat de schop in de grond om het kunstgras in De Koel te verwijderen. Dat meldt de club via de officiële kanalen. "Betaald voetbal wordt van oudsher op natuurgras gespeeld. En zeg nou zelf, spelen op écht gras... Er is niets prachtiger dan dat", zegt algemeen directeur Marco Bogers.

Groningen wil Diemers nog altijd, Van Osch naar Fortuna

FC Groningen hoopt nog altijd op de komst van Mark Diemers. De club moest gisteren (maandag) nog elf medewerkers op straat zetten en wordt er minimaal vijf miljoen euro schade verwacht. Wel wil Groningen het spelersbudget intact laten.

Serie A balanceert op dun koord, Portugal hervat 4 juni

Het doorgaan van de Serie A balanceert op een dun koord. Van de Italiaanse regering mogen clubs maandag de groepstraining hervatten, maar wel met de eis dat de hele selectie in quarantaine moet zodra er vanaf dat moment een coronageval wordt ontdekt. "Als iemand positief test, houdt het ongetwijfeld op", concludeert Sandra Zampa van het Ministerie van Volksgezondheid. Hoe anders is de situatie in Portugal: daar begint op 4 juni de bal weer te rollen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen