Burgemeester Londen tegen snelle hervatting van PL

13 mei 2020, 08:11

Een flinke domper in aanloop naar de herstart van het Engelse voetbal: de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, wil voorlopig nog niet dat er in zijn stad gevoetbald gaat worden. Hoewel hij minder invloed heeft dan een burgemeester in Nederland, is het geen prettige wetenschap in aanloop naar een mogelijke hervatting. Daarover komt deze week vermoedelijk uitsluitsel. De regering gaf eerder toestemming om per 1 juni het profvoetbal te hervatten.

Dat laat Khan weten in de Engelse media. "Er sterven dagelijks nog honderden mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Dat houdt het land nog volledig in zijn greep", aldus Khan, die daarom vindt dat er nog niet gespeeld moet worden in Londen. Die stad wordt gezien als ideaal onderkomen om de Premier League op neutraal terrein, onder ander Wembley, af te werken.

Daar was veel protest tegen bij de kleinere clubs. Als er meer dan zes clubs tegen stemmen, gaat dat plan niet door. Mogelijk helpen de woorden van Khan in het veranderen van de plannen om op neutraal terrein te gaan spelen. Het kan echter ook zijn dat de stekker op voorhand dan uiteindelijk toch uit de Premier League wordt getrokken, zoals eerder in Nederland en Frankrijk gebeurde.

Lees ook'Titel voor Liverpool

Duitsland: stemmen over afloop

Hoewel in Duitsland de bal weer gaat rollen in de Bundesliga, moeten ook de clubs daar stemmen over hoe het seizoen eindigt, als het onverhoopt niet meer uitgespeeld kan worden. Bijvoorbeeld bij een corona-uitbraak in het profvoetbal. De DFL heeft volgens Bild de voorkeur om de huidige eindstand, of die op dat moment geldt, als eindstand te gebruiken zoals de Ligue 1 deed. Daarvoor wil het echter ook een peiling houden bij de Bundesliga-clubs. Die staat morgen (donderdag) op het programma.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen