Scolari: "Portugal kan wereldkampioen worden"

3 juli 2006, 14:40

Voor aanvang van het toernooi gold Portugal slechts als een outsider, maar inmiddels is de ploeg nog maar 180 minuten verwijderd van de wereldtitel. Na de zege op Engeland stuit het elftal van Luiz Felipe Scolari in de halve finale op Frankrijk. De Fransen zijn favoriet, maar Scolari ziet kansen voor zijn elftal.

"Portugal kan wereldkampioen worden", zegt de Braziliaanse oefenmeester in aanloop naar de wedstrijd tegen de wereldkampioen van 1998. "Natuurlijk zal het heel moeilijk worden, maar als team hebben we slechts één doel voor ogen. Met Frankrijk treffen we echter een zware tegenstander. In de groepsfase werd de ploeg nog volop bekritiseerd, maar wij hebben altijd veel respect voor dit elftal gehad."

Met deze plaats bij de laatste vier heeft het elftal van Scolari de prestatie geëvenaard van het historische Portugese elftal uit 1966, met onder meer Eusebio in de geleden. Diezelfde Eusebio is na de zege van zijn land op Engeland volledig euforisch. "Ik ben trots, heel trots. Deze plaats in de halve finale is een geschenk van God", meent de voetballegende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen