Ajacied Marin wil alsnog slagen: "Wil graag basisspeler worden"

13 mei 2020 – Ajax-middenvelder Razvan Marin is niet van plan om na een teleurstellend seizoen te vertrekken uit Amsterdam. De Roemeen is vastbesloten om zichzelf nogmaals te laten zien en hoopt dat hij een meer aanvallende rol krijgt op het middenveld van trainer Erik ten Hag.

Ajacied Marin wil alsnog slagen: "Wil graag basisspeler worden"

Dat vertelt hij op de Instagram-pagina van Ajax, waarin hij vragen van kijkers beantwoordt. "Ik wil heel graag basisspeler worden van Ajax", vertelt hij. "Als ik het goed doe, dan ligt mijn toekomst in Amsterdam en wellicht in de toekomst bij een grote Europese topclub." Die stap is nog niet nabij: ondanks de transfersom van 12,5 miljoen euro die Ajax betaalde, maakte Marin nog geen overweldigende indruk. Dit seizoen kwam hij tot zeventien optredens, voornamelijk als invaller. 

Dat zal mede te maken hebben met de positie waarop hij speelt. Op de vraag waar hij het liefst uit de voeten kan, antwoordt hij: "Ik kom het best tot mijn recht op de nummer acht-positie op het middenveld. Bij Ajax speel ik vaak voor de verdediging, maar ik ben beter als dynamische middenvelder uit de voeten."

Lees ook'Club Brugge heeft vijftien miljoen over voor Ajax-reserve Marin'

Ajax

gerelateerd