Serie A noteert 13 juni als datum voor de hervatting

13 mei 2020, 17:33   Bijgewerkt: 13 mei 2020, 19:34

Het is de bedoeling dat de Serie A op 13 juni weer hervat gaat worden. De Italiaanse competitie ligt al tijden stil door de coronacrisis, maar er gloort licht aan het einde van het de horizon. De clubs mogen de groepstrainingen over vijf dagen (18 mei) weer hervatten. Als hervattingsdatum is 13 juni als datum genoteerd. Dat betekent dat er over precies een maand weer gespeeld gaat worden in Italië.

Dat heeft de Italiaanse voetbalbond woensdag laten weten. Als de competitie inderdaad op 13 juni weer begint, spelen clubs om de drie dagen een competitiewedstrijd. Ook is er nog ruimte om het bekertoernooi af te maken.  Wat nog wel van belang is, is dat de Italiaanse regering akkoord gaat met een hervatting van de competitie. Dat is nog geen uitgemaakte zaak. Er kleven namelijk, ondanks het feit dat er achter gesloten deuren gespeeld gaat worden, enige risico's aan het hervatten van de voetbalcompetities.

Van de Italiaanse regering mogen clubs maandag de groepstraining hervatten, maar wel met de eis dat de hele selectie in quarantaine moet zodra er dan een coronageval wordt ontdekt. "Als iemand positief test, houdt het ongetwijfeld op", concludeert Sandra Zampa van het Ministerie van Volksgezondheid. Zodra er een coronageval wordt ontdekt, moet de hele selectie vijftien dagen in quarantaine. Dat brengt uiteraard de Serie A in gevaar. Liever heeft de bond een protocol à la Duitsland, waar alleen een positief geteste speler in isolatie moet.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen