Niet uitgesloten dat er voor 1 september gespeeld gaat worden

13 mei 2020, 19:10   Bijgewerkt: 13 mei 2020, 19:22

Als de Eredivisie en de Eerste Divisie weer willen gaan spelen, moet er eerst een gedegen plan liggen. Het is momenteel het meest voor de hand liggend dat er vanaf 1 september weer gespeeld mag worden, maar misschien kan het ook al eerder. Sportminister Martin van Rijn wacht op een plan van de KNVB.

Hij sluit niet op voorhand al uit dat er eerder weer gespeeld mag worden. De KNVB stelt zich volgens hem 'realistisch' op, maar heeft nog geen kraakhelder plan aangeleverd bij de minister. Daar is het wachten nu dus op. Directeur Eric Gudde kondigde eerder al aan dat de voetballerij honderden miljoen euro's verliest als er lang niet gespeeld wordt.

Met die informatie kan Van Rijn nu nog niet veel. "Als een sector open wil, omdat er anders geld wordt gemist, moet er worden nagedacht over hoe dat te organiseren. Wat betekent het dan? Wat kan wel, of niet. Die afweging moet je maken", zegt hij tegen De Telegraaf. "Je kan pas over geld praten, als zo'n anderhalvemeter-plan er ligt." Als dat plan er komt, betekent het nog niet meteen dat de overheid met geld over de brug komt. "Dat vind ik nog veel te vroeg. Daar ben ik nog helemaal niet aan toe."

Van Rijn kan tevens niet garanderen dat alle profclubs overeind zullen blijven. "Laten we het hopen, want ik denk dat voetbal voor ons een belangrijk onderdeel is van ons leven. Maar we zeggen van de hele samenleving dat die anders zal zijn na de coronacrisis. Dat zal dan ook wel voor het voetbal gelden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen