Van Gaal zou proberen om Vertonghen terug te halen naar Ajax

13 mei 2020, 19:49

Als het aan Louis van Gaal ligt, moet Ajax proberen om Jan Vertonghen terug te halen naar Amsterdam. De 33-jarige Belg beschikt over een aflopend contract bij Tottenham Hotspur en ligt daardoor goed in de markt. Bij Ajax zouden ze hem nog goed kunnen grijpen, zo denkt Van Gaal.

"Ik ben tegen het terughalen van spelers. Toen Frank Rijkaard terugkeerde naar Ajax, had ik daar moeite mee", legt Van Gaal uit aan Het Nieuwsblad. "En dat werd uiteindelijk een gouden aankoop. Met Vertonghen zou ik het wel aandurven. Tactisch en technisch heeft hij het niveau. En zoals hij de laatste keer afdroop bij Tottenham (in tranen na een wissel, red.), dat deed me zoveel. Dat raakte me echt."

"Wanneer je als speler zo met je vak omgaat, dan moet je wel een goed mens zijn. En dan is de kans groot dat je je wil revancheren van die teleurstelling", voorspelt de inmiddels gestopte trainer. Als Ajax hem terughaalt, moet hij centraal achterin spelen volgens de oud-coach van de Amsterdammers. "Vertonghen is een linkercentrale verdediger. Hij kan nooit linksback staan, want daar is hij te traag voor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen