Platini vindt dat Infantino moet aftreden als voorzitter van FIFA

13 mei 2020, 23:30

Als het aan Michel Platini ligt, treedt Gianni Infantino zo snel mogelijk af als voorzitter van de FIFA. De Fransman vindt dat zijn opvolger zijn taken moet neerleggen omdat hij samen met procureur-generaal Michael Lauber een complot tegen hem heeft gesmeed.

Lauber was de man die verantwoordelijk was voor de onderzoeken naar corruptie binnen de FIFA. Hij werd in juni 2019 van de zaken gehaald, maar toen was oud-UEFA-voorzitter Platini al geschorst vanwege een illegale betaling die hij had gekregen van Sepp Blatter. Le Monde kondigde onlangs aan dat een goede bekende van Infantino in juli 2015 een ontmoeting had met de procureur-generaal om erachter te komen of hij tot de verdachten behoorde. Dat bleek niet het geval, waarna Infantino zich in 2016 beschikbaar kon stellen voor de verkiezingen bij de FIFA. Voor Platini, die toen al was vertrokken, was dat mosterd naar de maaltijd omdat hij zich door een schorsing niet beschikbaar kon stellen.

"Infantino en Lauber denken dat ze boven de wet staan", zegt een boze Platini tegen L'Illustré. "Lauber weet echt wel dat hij een grens heeft overschreden. En Infantino moet volgens mij zijn mandaat neerleggen. Het is duidelijk dat ik het slachtoffer van een complot ben. In 2016 zou ik ook met een grote meerderheid zijn verkozen tot FIFA-voorzitter", zijn de stevige teksten die hij spreekt. Eerder werkten Platini en Infantino nog samen bij de UEFA, als voorzitter en secretaris-generaal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen