'Project Restart stuit op verzet van spelers en trainers'

14 mei 2020, 11:01   Bijgewerkt: 14 mei 2020, 12:04

Niet iedereen in Engeland ziet het zitten om over iets minder dan een maand de Premier League te hervatten. Project Restart stuit op verzet van spelers en trainers, die meer tijd willen om zich voor te bereiden op het seizoensslot. Zij vrezen dat een te vroege herstart leidt tot veel blessures, meldt onder meer The Guardian.

Meerdere trainers, onder wie Jürgen Klopp en José Mourinho hebben de voorbije dagen hun zorgen geuit over een te snelle herstart van de Engelse competitie. De Britse regering gaf onlangs (voorwaardelijke) toestemming om vanaf 1 juli de Premier League te hervatten. De bedoeling was om vanaf 12 juni weer te voetballen, maar het gaat mogelijk wat langer duren voordat er in Engeland weer gevoetbald wordt. Clubs willen vier weken de tijd hebben om zich voor te bereiden, waardoor de herstart van de Premier League mogelijk wordt verschoven naar 19 juni.

Blessures

In Duitsland wordt dit weekend alweer gevoetbald. Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen vindt dat er in de Bundesliga gegokt wordt met de carrières van spelers. "Ik heb mijn blessuretelraam al klaarstaan. Clubs trainen hooguit twee weken met de groep en speelden nul oefenduels. Je kunt nu al bedenken dat dit veel te weinig", zegt hij bij het Algemeen Dagblad.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen