Gudde rekent niet op betaald voetbal voor 1 september

14 mei 2020, 16:08

Het is volgens Eric Gudde niet aan de orde dat er al voor 1 september betaald voetbal gaat plaatsvinden in Nederland. Woensdag keerde de hoop even terug, toen sportminister Martin van Rijn liet weten dat hij niet negatief tegenover een mogelijke eerdere start staat. Volgens KNVB-directeur Eric Gudde ligt het iets anders.

"Als een sector open wil, omdat er anders geld wordt gemist, moet er worden nagedacht over hoe dat te organiseren. Wat betekent het dan? Wat kan wel, of niet. Die afweging moet je maken", zei Van Rijn woensdag. Volgens Gudde liggen de zaken iets anders. Hij had bij de minister gevraagd of het eventueel mogelijk is om eerder weer oefenwedstrijden te spelen. "We hebben begin september een interland tegen Polen, dus dan is het heel moeilijk om op 1 september pas te gaan trainen. Het zou mooi zijn als we middels trainingen en oefenwedstrijd in augustus al dingen kunnen doen. Volgens mij doelt hij daar ook op, want dat was mijn vraag", legt Gudde uit aan FOX Sports.

Over een mogelijke eerdere start van het competitievoetbal is dus niet gesproken. "Dat is gister nog niet aan de orde geweest, voor alle duidelijkheid." De bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord inhalen in augustus is dus ook geen optie. "Dat denk ik niet, want volgens mij zijn er tot 1 september geen wedstrijden. Dat lijkt me nog steeds klip en klaar."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen