Dortmund bij Bundesliga-hervatting zonder Witsel en Can

14 mei 2020, 19:05

Borussia Dortmund kan bij de hervatting van de Bundesliga nog niet op volle oorlogssterkte aantreden. De Duitse nummer twee van de ranglijst moet het komend weekend namelijk stellen zonder middenvelders Axel Witsel en Emre Can.

Trainer Lucien Favre heeft donderdag bevestigd dat de spelers niet fit genoeg zijn voor de derby tegen Schalke 04. Van Marco Reus was al bekend dat hij die wedstrijd niet gaat halen. Dortmund heeft een achterstand van vier punten op Bayern München en wil die in de laatste negen speelronden wegpoetsen.

Directeur Michael Zorc weet dat de gezondheid van de spelers voorop staat. "Iedereen wordt zo uitvoerig getest, dat we met zeer grote waarschijnlijkheid kunnen zeggen dat er zaterdag 22 spelers op het veld staan die gezond zijn. Stel dat iemand toch angstig is of z'n bedenkingen heeft, dan zullen we diegene vrij geven. Mijn hart bloedt omdat we een derby gaan krijgen zonder toeschouwers. Maar het is zoals het is, voor nu is dit het beste. De motivatie moet nu volledig uit de spelers zelf komen", zegt hij over het thuisduel van zaterdag.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen