De Graafschap-voorzitter hekelt Gudde: "Grote waffel"

14 mei 2020, 21:47   Bijgewerkt: 14 mei 2020, 22:38

De emotie en teleurstelling overheersen bij De Graafschap, dat vandaag (donderdag) de hoop op een plaats in de Eredivisie heeft zien vervliegen. De club werd samen met SC Cambuur in het ongelijk gesteld en lijkt zich zodoende op te maken voor nog een jaar in de Eerste Divisie. De Graafschap-voorzitter Martin Mos is vooral boos op Eric Gudde.

Hij verwijt de directeur dat hij op 24 april niet een andere beslissing heeft genomen. Vandaag wist hij al dat de rechter de bond in het gelijk zou stellen. "Ik heb dat binnen De Graafschap ook steeds gezegd. De rechter gaat niet op de stoel van de KNVB zitten. En de bond mocht dit beslissen. Geen enkele andere uitspraak dan deze had ik verwacht", vertelt hij aan Omroep Gelderland.

De teleurstelling is in ieder geval enorm, zegt Mos. "Die is groot, maar mijn grootste teleurstelling zit bij de KNVB. Het is toch te zot voor woorden dat die Gudde na het besluit op 24 april zich nergens meer liet zien en horen. En vanavond is de uitspraak en staat hij weer met zijn grote waffel en witte schoentjes vooraan. Gudde is een volstrekt ruggengraatloos persoon."

"De KNVB heeft er met die procedure een volstrekte chaos van gemaakt", vervolgt Mos. "Maar het is te begrijpen dat de rechter dat niet meeweegt. Het is ook wel typisch dat er vorige week nog wat kritische vragen werden gesteld tijdens het kort geding en dat de rechtbank vervolgens wijst op het toepassen van de reglementen. Bij de clubs speelt emotie een grote rol. Maar de rechter hanteert de wet en zo hoort het natuurlijk ook."

Ook verwijt naar ADO

Mos heeft ook zijn vraagtekens bij het beleid van ADO. "Ze hebben hun machtspositie gebruikt. Vlak voor het besluit op 24 april maakte Gudde ineens een onverwachte wijziging. Er is iets gebeurd en het ruikt allesbehalve goed. Een machtige stroming vanuit Den Haag met een link naar de KNVB. Ik hoop dat de mensen van ADO in de spiegel kunnen kijken zonder dat hij breekt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen