Augsburg-trainer niet op de bank door bezoek aan supermarkt

14 mei 2020, 23:55

Het is voor de spelers en de trainers van de Bundesliga-clubs nog enigszins wennen om zich aan de coronamaatregelen te houden. Dat is in ieder geval zo voor Heiko Herrlich, de trainer van FC Augsburg. Hij ontbreekt komend weekend bij de hervatting van de Bundesliga in de dug-out omdat hij de regels heeft overtreden.

Hij dacht donderdag even een tube tandpasta en een potje crème te kunnen kopen, maar kwam bedrogen uit. De coach zat samen met zijn ploeg in quarantaine en mocht zodoende het spelershotel eigenlijk niet verlaten. Herrlich deed dat wel en kreeg vervolgens een tik op zijn vingers. Hij had al snel door dat hij fout zat door de regels aan zijn laars te lappen. "Ik heb een voorbeeldfunctie tegenover de ploeg en zal consequent zijn", sprak de coach. "Ik zal vrijdag de training niet leiden en zaterdag niet op de bank zitten."

Los van die consequenties zal hij ook volgende week nog enkele keren getest worden op het virus. Pas als hij dan weer negatief test, mag hij weer voor de groep staan. Augsburg speelt zaterdag thuis tegen VfL Wolfsburg in de Bundesliga.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen