'Mogelijk vertrek op korte termijn van Korotaev bij Roda JC'

15 mei 2020, 00:15

Het is zeker niet uitgesloten dat Aleksei Korotaev op korte termijn de deur van het Parkstad Limburg Stadion achter zich dicht trekt. De aandeelhouder van Roda JC zit nadrukkelijk op de wip omdat de groep investeerders die werken aan een reddingsplan voor de club, de zakenman liever kwijt dan rijk zijn.

Dat meldt De Limburger. Korotaev maakte begin 2017 zijn rentree bij Roda JC, waar hij zich meldde als overnamekandidaat. In de zomer van 2018 zette hij stappen door twintig procent van de aandeel van eigenaar Frits Schrouff over te nemen. De Zwitserse Rus heeft die aandelen nog altijd in handen, maar wordt nu naar de uitgang gewerkt door de groep investeerders die Roda op het juiste pad willen brengen.

Eigenlijk was het eerst de bedoeling dat Korotaev alle aandelen van Schrouff zou overnemen, maar zover kwam het nooit. Hij is al geruime tijd verwikkeld in een langslepend juridisch conflict in zijn Dubai, waardoor hij niet aan zijn geld kan. Hij is zodoende de club uit Limburg ook nog geld schuldig. Het is niet duidelijk of dat geld alsnog naar Roda gaat. Het gaat volgens bronnen van De Limburger om een bedrag van enkele tonnen. Korotaev staat naar verluidt niet onwelwillend tegenover een vertrek uit Kerkrade.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen