Gisteren gemist: KNVB wint geding, Augsburg-coach geschorst

15 mei 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 14 mei.

Vitesse bevestigt kort geding: "We zien ons genoodzaakt"

De situatie rondom het GelreDome zorgt voor veel onrust bij Vitesse. De club leeft op gespannen voet met Michael van de Kuijt, de eigenaar van het stadion waar de Arnhemmers gebruik van maken. De stadioneigenaar dreigde eerder al om het faillissement van de club aan te vragen, maar zag daar alsnog vanaf. Wat zeker wel doorgaat, is een kort geding.

KNVB winnaar van kort geding tegen Cambuur en De Graafschap

De stap naar de voorzieningenrechter heeft voor SC Cambuur en De Graafschap niet het gewenste resultaat opgeleverd. Rechter Hans Zuurmond velde donderdagavond het vonnis dat het besluit van de KNVB om Cambuur en De Graafschap niet te laten promoveren, niet wordt teruggedraaid door de rechtbank. De rechter gaf tevens aan dat als de KNVB de andere keuze had gemaakt, dat besluit waarschijnlijk ook stand had gehouden.

Regering geeft goedkeuring aan herstart van Premier League

De herstart van de Premier League komt steeds dichterbij. De Britse regering heeft donderdag groen licht gegeven aan een hervatting van de competitie in juni. Dat heeft de staatssecretaris van Sport laten weten.

'Samenwerking tussen PSV en Mitroglou definitief ten einde'

De samenwerking tussen PSV en Kostas Mitroglou gaat beperkt blijven tot enkele maanden. De spits werd in de zomer naar Eindhoven gehaald als huurling van Olympique Marseille, maar zal er komend seizoen definitief niet meer bij zijn. Hij keert terug naar Frankrijk, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Augsburg-trainer niet op de bank door bezoek aan supermarkt

Het is voor de spelers en de trainers van de Bundesliga-clubs nog enigszins wennen om zich aan de coronamaatregelen te houden. Dat is in ieder geval zo voor Heiko Herrlich, de trainer van FC Augsburg. Hij ontbreekt komend weekend bij de hervatting van de Bundesliga in de dug-out omdat hij de regels heeft overtreden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen