Advocaat Hellingman adviseert clubs in hoger beroep te gaan

15 mei 2020, 07:58   Bijgewerkt: 15 mei 2020, 09:29

Advocaat Cor Hellingman adviseert SC Cambuur en De Graafschap in beroep te gaan. Beide clubs moeten hier nog een besluit overnemen nadat de rechter gisteren de KNVB in het gelijk stelde. Hellingman, gespecialiseerd in sportrecht, vindt een bodemprocedure ook een optie. "Een schadeclaim via een bodemprocedure kan. Dat voert de druk op de KNVB ook op", aldus de advocaat.

"Het was een voorspelbaar vonnis, maar wel met wat rare argumentatie. Beetje zigzaggend", zegt Hellingman tegen de NOS. "De rechter spreekt van een peiling onder de clubs door de KNVB, maar het was geen stemming. Een peiling wekt echter de verwachting dat je er iets mee gaat doen. Zestien voorstemmers voor de promotiedegradatieregeling is dan een duidelijk signaal."

Lees ook: Cambuur en De Graafschap wekken ergernis: 'Misselijkmakend'

Hellingman ziet dan ook grote mogelijkheden voor de clubs. "Je hebt dan wel een dappere rechter nodig. Deze rechter wilde zich niet bemoeien met het besluit van de KNVB. Hij zegt ook dat het zomaar een ander besluit had kunnen zijn. Een kort geding is een vorm van hakken en breken en dan moet je geluk hebben dat de rechter bij het lezen van de dagvaarding denkt: dit kan echt niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen