Spoorboekje: de (2.)Bundesliga wordt hervat en Transferweekje

16 mei 2020, 15:17

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 16 mei.

Nieuws

Bundesliga gaat los

EINDELIJK! De bal gaat weer rollen op een serieus niveau in Europa. De Bundesliga en 2. Bundesliga worden hervat en werkelijk heel de wereld kijkt uit naar de eerste wedstrijden. Bovendien zullen ze in Italië, Engeland en Spanje goed kijken naar hoe het uitpakt, want zij zullen het voorbeeld van de Duitsers wellicht nog volgen. Hoe fungeren zij in de spotlights van de rest van de wereld?! 

Specials

Transferweekje

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Borussia Dortmund - Schalke 04 (15.30 uur)

De Bundesliga hervat met een prachtig affiche: de Kohlenpottderby. Het treffen tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 staat altijd garant voor spektakel. De belangen zijn ook meteen groot. Dortmund wil in het spoor blijven van Bayern München blijven, terwijl Schalke de zesde plaats wil vasthouden. Die plek geeft uiteindelijk recht op Europees voetbal. Voor wie pakt de hervatting het beste uit?

FC Augsburg - VfL Wolfsburg (15.30 uur)

Jeffrey Gouweleeuw krijgt vanmiddag niet te maken met landgenoot Wout Weghorst. De spits van VfL Wolfsburg is geschorst. Wie ook ontbreekt, is de trainer van Gouweleeuw. Heiko Herrlich dacht donderdag even een tube tandpasta en een potje crème te kunnen kopen, maar kwam bedrogen uit. Maar vanwege de quarantaineregels mocht hij het spelershotel niet verlaten. Door die misstap mist Herrlich de thuiswedstrijd tegen Wolfsburg.

Voetbal op tv

12.55 uur: VfL Bocuhm - Heidenheim, FOX Sports 1 - live verslag van duel uit 2. Bundesliga

15.30 uur: Borussia Dortmund - Schalke 04, FOX Sports 1 - live verslag van duel uit Bundesliga

15.30 uur: FC Augsburg - VfL Wolfsburg, FOX Sports 8 - live versag van duel uit Bundesliga

15.30 uur: RB Leipzig - SC Freiburg, FOX Sports 2 - live verslag van duel uit Bundesliga

18.30 uur: Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach, FOX Sports 1 - live verslag uit Bundesliga

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen