Transferweekje: Dest, Dumfries, Hansson en leegloop in Lyon

16 mei 2020, 12:02   Bijgewerkt: 17 mei 2020, 09:37

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Soap Dest

De transfersoap rondom Sergino Dest, gekroond tot 'Talent van het Jaar' is deze week weer volop opgelaaid, nadat hij juist leek te gaan liggen. Bayern München leek diens komst te hebben geparkeerd, maar donderdag viel zijn naam toch weer bij Der Rekordmeister, dat node een rechtsback zoekt. Met Benjamin Henrichs (AS Monaco), Dodô (Shakhtar Donetsk) en Achraf Hakimi (Real Madrid) is de concurrentie hevig, al viel een dag later ook de naam van Nelson Semedo. Hij is het met FC Barcelona niet eens geworden over een nieuwe verbintenis, waardoor een vertrek lonkt. En daarmee kansen biedt voor Dest, want volgens [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367372/dest-volgens-veronica-inside-naar-barca-zaakwaarnemer-ontkent/,_blank,Veronica Inside was de back serieus op weg naar FC Barcelona]. Zijn zaakwaarnemer ontkende dat in De Telegraaf weer, maar gesproken over hem wordt er in elk geval. Ook Catalunya Radio schreef over de Ajacied. Anders dan Donny van de Beek, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367285/alleen-van-de-beek-heeft-een-vertrek-bij-ajax-al-uitonderhandeld/,_blank,die zijn exit al uitonderhandelde], moeten geïnteresseerde clubs ook nog om tafel met Ajax. 

{image[339655][right-half][]}Dumfries

Over rechtsbacks gesproken, ook Denzel Dumfries ging over de tong afgelopen week. Zelf gaf hij aan volledig te begrijpen dat clubs momenteel niet bezig zijn met transfers, maar versprak zich [a,http://www.foxsports.nl/video/3214737/dumfries-over-salarisverlaging-wij-hebben-een-spelersgroep-die-meedenkt/,_blank,in gesprek met FOX Sports] ook bijna over AC Milan. Volgens diverse Italiaanse media staat de captain van de Eindhovenaren op de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367315/ac-milan-heeft-dumfries-op-de-korrel-en-ziet-rodriguez-als-troef/,_blank,lijstjes in Milaan], dat naar verluidt tussen de twaalf en vijftien miljoen euro op tafel moet leggen voor zijn diensten. Hij moet de vervanger worden van Davide Calabria, over wie de club niet helemaal tevreden is. Los van de miljoenen zien de Italianen Ricardo Rodriguez eventueel als mogelijk ruilwaar. To be continued

Hansson als huurling gewild

RKC Waalwijk zwaaide deze week een elftal aan spelers uit. Daartoe behoorde ook Emil Hansson, die sinds de winter gehuurd werd van Hannover 96. Het bericht van RKC klonk als een definitief afscheid. Of het ook echt zo definitief is? Volgens BILD wil RKC de Zweedse aanvaller graag behouden, maar zijn ook andere clubs uit Nederland geïnteresseerd in de 21-jarige oud-Feyenoorder. Geen van die clubs wil een transfersom betalen. Hansson beschikt bij de 2. Bundesliga-club nog over een tweejarig contract. Opnieuw een verhuur is daarmee het meest waarschijnlijk. 

{image[333644][right-half][]}Pjanic

Miralem Pjanic heeft zijn langste tijd bij Juventus gehad. De dertigjarige Bosniër wilde vorige zomer al weg en haalde dit seizoen niet zijn niveau. Een vertrek is dan ook logischer dan ooit. Zijn naam duikt veelvuldig op in het geruchtencircuit. Wat zijn nieuwe bestemming wordt, is nog wel even afwachten. Volgens La Gazzetta dello Sport is Pjanic persoonlijk al rond met FC Barcelona. Echter stuurt Juventus aan op een ruildeal met Arthur van Barça. Het probleem is dat Arthur weigert Camp Nou te verlaten. Daarom kijkt Juventus verder naar andere opties. Eén daarvan is Chelsea. Volgens transferexpert Fabrizio Romano hoopt Juve-trainer Maurizio Sarri via Pjanic op een hereniging met Jorginho. Een andere mogelijkheid is ook Paris Saint-Germain, dat zich eveneens heeft gemeld in Turijn.

Rabiot

Adrien Rabiot is bezig om zich ook bij Juventus onmogelijk te maken. Vorig seizoen leefde de Franse middenvelder in onmin met Paris Saint-Germain, omdat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen. Zo kon Rabiot afgelopen zomer wel de transfervrije overstap maken naar Juventus. In Turijn ligt de 25-jarige middenvelder inmiddels ook overhoop met de clubleiding. De Fransman zou geen loonoffer willen brengen en hij kwam woensdag als een van de laatste spelers terug op de club. Voordat Rabiot de training kan hervatten, moet hij nog eens veertien dagen in quarantaine. De houding van Rabiot zorgt voor irritatie bij Juventus. Volgens L'Équipe probeert de Oude Dame de speler zelfs alweer te slijten. Net als met Miralem Pjanic (zie hierboven) zet Juve in op een ruildeal. Rabiot zelf zou wel een voorkeur hebben: een hereniging met Carlo Ancelotti bij Everton.

{image[338983][right-half][]}Leegloop Lyon

Het missen van Europees voetbal krijgt verstrekkende gevolgen voor Olympique Lyon. Voorzitter Jean-Michel Aulas voorspelde al schade van tientallen miljoenen euro's. Daarnaast dient zich een leegloop aan. De flamboyante preses liet zelf al doorschemeren dat de kans steeds groter is dat Memphis Depay vertrekt. In zijn kielzog lijken meer spelers hun heil anders te zoeken. Oud-Ajacied Bertrand Traoré wil volgens L'Équipe vertrekken. Naar verluidt hebben Real Betis, Bayer Leverkusen en Newcastle United belangstelling. De toonaangevende Franse sportkrant weet ook dat Houssem Aouar (21) in de etalage staat. Vanwege zijn tweejarige contract kan Lyon nog behoorlijk cashen voor de jonge, maar ervaren middenvelder. Les Gones hopen rond de vijftig miljoen euro te verdienen aan de gewilde jeugdinternational van Frankrijk. De situatie van [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367128/overbodige-tete-24-mag-vertrekken-van-lyon/,_blank,Kenny Tete] in Lyon is totaal anders. Hij zou overbodig zijn en de club mogen verlaten, waarmee het aantal potentiële vertrekkers minimaal op vier staat. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen