'Overgrote deel van Nederlandse clubs doet beroep op NOW'

15 mei 2020, 13:47

Nederlandse clubs maken volop gebruik van de NOW-maatregel om salarissen te kunnen betalen. Dat meldt De Volkskrant. Het gaat om het overgrote deel. Bedrijven die door de coronacrisis hun inkomsten fors zien dalen, komen in aanmerking voor deze regeling. Daartoe behoren ook de bvo's.

Het gaat voornamelijk om de Eerste Divisie en clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie. De regeling is er voor mensen met een maandsalaris van maximaal 9.500 euro bruto. Volgens De Volkskrant heeft ook een topclub als Ajax de NOW (Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid) aangevraagd. De Amsterdammers doen dat voor ander personeel. Spelers verdienen bij Ajax doorgaans meer dan 9.500 euro per maand.

Uiteindelijk hoopt het Nederlandse op meer financiële steun vanuit de overheid. Daarvoor komt het alleen in aanmerking als het met een goed plan komt. Hierover werd gisteren gesproken door verschillende organisaties als VVCS en ProProf, belangenbehartigers van coaches (CBV), clubs (FBO), Eredivisie (Eredivisie CV) en Eerste Dvisie (CED).

Lees meer: Jansen: collectieve salarisvermindering wordt breed gedragen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen