Primeur voor Ziyech als 'Speler van het Jaar', Dest grootste talent

15 mei 2020, 19:17

Hakim Ziyech is bij Ajax gekozen tot 'Speler van het Jaar'. Het is voor de derde keer op rij dat de aanvallende middenvelder met die eer aan de haal gaat. De laatste die voor Ziyech 'Speler van het Jaar' werd in Amsterdam, was Davinson Sánchez. Sergino Dest viel ook in de prijzen en is de opvolger van Noussair Mazraoui als 'Talent van het Jaar'. 

Dat heeft Ajax bekend gemaakt. "Het is nooit saai, zo'n prijs. De anderen hadden maar beter hun best moeten doen", glimlachte de middenvelder. Ziyech is daarmee de eerste speler sinds 1993, toen de award werd geïntroduceerd, die de prijs drie edities op rij wist te winnen. Japser Cillessen en Luis Suárez waren de voorgangers die tweemaal met de bokaal aan de haal gingen.

De Marco van Basten Award voor 'Talent van het Jaar' was voor Dest, die niet alleen doorbrak in het eerste elftal, maar ook debuteerde in de nationale ploeg van Amerika. "Deze had ik niet zien aankomen. Dit geef mij de drive om me verder te ontwikkelen", aldus Dest op de clubsite.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen