Gisteren gemist: Club Brugge kampioen, nog geen Ajax-akkoord

16 mei 2020, 00:30   Bijgewerkt: 15 mei 2020, 23:56

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 15 mei.

Club Brugge is kampioen, Waasland-Beveren degradeert

Club Brugge is dan toch officieel uitgeroepen tot de landskampioen van België. De clubs in de Jupiler Pro League hebben vrijdag alsnog een beslissing genomen over het restant van het huidige seizoen. Als gevolg van de coronacrisis was al duidelijk dat dat niet uitgespeeld kon worden. Ondanks veel onenigheid is er een overeenstemming bereikt: de huidige stand is de eindstand. Dat betekent dat Waasland-Beveren degradeert, al stappen zij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367394/waasland-beveren-woest-na-degradatie-uit-belgie/,_blank,vermoedelijk naar de rechter]. 

Gudde kijkt terug: "Communicatief zijn dingen niet goed gegaan"

Eric Gudde heeft een hand in eigen boezem gestoken wat betreft de communicatie over de afwikkeling van het seizoen. De algemeen directeur van de KNVB kreeg heel veel kritiek over zich heen over de wijze waarop de knoop werd doorgehakt om geen ploegen te laten degraderen en promoveren. "Inhoudelijk heb ik niet veel fouten gemaakt. Communicatief zijn er dingen niet goed gegaan en daar baal ik van."

'Ajax-spelers nog níet akkoord over gezamenlijk loonoffer'

De spelers van Ajax zouden toch nog géén akkoord hebben bereikt met de beleidsbepalers in Amsterdam over het inleveren van salaris. Hoewel eerder deze week naar buiten kwam dat er een akkoord lag en de spelers solidair zouden zijn, is dat volgens het Algemeen Dagblad nog niet aan de orde. Er zou verdeeldheid zijn over de te volgen weg om loon in te leveren en sommige spelers twijfelen zelfs helemaal om een gift te doen.

Valencia en Getafe gelinkt aan matchfixing om CL-ticket

Een opvallend bericht uit Spanje: Valencia en Getafe zouden mogelijk betrokken zijn bij omkoping. Vorig seizoen was het tot op de slotdag spannend in Spanje, waarbij Valencia uiteindelijk met een Champions League-ticket aan de haal ging. Daarvoor zouden spelers van Real Valladolid zijn omgekocht, terwijl Getafe – dat ook in de race was –hetzelfde deed. Getafe en Villarreal [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367401/villarreal-en-getafe-ziedend-over-beschuldiging-van-matchfixing/,_blank,ontkennen] overigens alle. betrokkenheid. 

Utrecht put hoop uit woorden van UEFA-voorzitter Ceferin

FC Utrecht heeft vernieuwde hoop gekregen op het spelen van de bekerfinale en/of het spelen van Europees voetbal. Op basis van uitspraken van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, die vindt dat de competities te vroeg zijn stilgelegd, hebben de Domstedelingen nieuwe hoop gekregen op een goed einde. "Er best kans dat de UEFA vraagt om nog eens even goed naar alternatieve mogelijkheden voor de bekerfinale te kijken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen