Villarreal en Getafe ziedend over beschuldiging van matchfixing

15 mei 2020, 23:47

Getafe en Villarreal hebben officieel gereageerd op de beschuldigingen aan hun adres. De twee ploegen werden vrijdag in de Spaanse media beschuldigd van omkoping op de laatste speeldag van Spanje. Getafe zou de opponent twee miljoen euro hebben willen betalen, als het hen zou laten winnen. Dat gebeurde overigens niet en beide clubs ontkennen met klem de poging tot matchfixing. 

In statements op de clubsite schrijven beide clubs niets te maken te hebben met de beschuldigingen. Aanvaller Jorge Molina zou zelfs op de hoogte zijn geweest van de plannen van omkoping, maar ook dat wordt ontkend in het bericht op de website van Getafe. 'De verspreiding van dergelijk ongegrond en ongerechtvaardigd nieuws schaadt het imago van onze speler en zijn persoonlijke en (familiale) omgeving', schrijft Getafe, dat dan ook overweegt om naar de rechter te stappen vanwege de in hun ogen onjuiste berichtgeving.

Villarreal verwerpt de beschuldigingen ook 'absoluut' en onderstreept dat het onwaar is. 'Zoals eerder herhaaldelijk veroordeeld, veroordeelt de club dit soort acties die de intentie van sport en competitie schaden.' Ook El Submarino Amarillo ontkent alle betrokkenheid en in hun ogen is het een aanval op de 'ethiek en integriteit van het voetbalspel'. Het duel eindigde overigens gelijk (2-2).

Valencia – dat uiteindelijk met het Champions League-ticket aan de haal ging - en Real Valladolid werden ook beschuldigd en ontkenden in de Spaanse media uiteraard alle betrokkenheid. Via de clubkanalen kwam er nog geen bericht hierover. Als er niet snel een rechtszaak komt tegen de clubs, gaan ze vermoedelijk zelf naar de rechter, vanwege smaad.

Lees ook: Valencia en Getafe gelinkt aan matchfixing om CL-ticket

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen