Gudde vreest: "Ik ben bang dat er clubs omvallen"

16 mei 2020, 08:35   Bijgewerkt: 16 mei 2020, 12:24

Eric Gudde vreest het ergste voor een aantal clubs in Nederland. Hij denkt dat een aantal bvo's de coronacrisis niet doorstaat, met alle gevolgen van dien. "Ja, ik ben bang dat er clubs gaan omvallen", aldus de directeur betaald voetbal van de KNVB.

"Er zijn in het betaald voetbal clubs die er sowieso niet zo goed voor stonden en waarvoor de coronacrisis de definitieve nekslag kan zijn", vertelt Gudde in een interview met De Telegraaf. "Bij het eventuele vangnet vanuit Den Haag zal een van de voorwaarden zijn dat het geld is bedoeld vanwege de coronacrisis en niet voor het oplossen van problemen van daarvoor. Dat lijkt me ook logisch."

Lees ook: Gudde kijkt terug: "Communicatief zijn dingen niet goed gegaan"

Eendracht is meer dan ooit het toverwoord. "Maar je weet in algemene zin ook dat niet elk bedrijf deze crisis gaat overleven. Het is duidelijk dat we in de competitie met een x-aantal clubs willen beginnen en daarmee ook willen eindigen", zegt Gudde. "We moeten door de periode heenkomen dat we zonder publiek gaan spelen. Aan dat vangnet komt een keer een bedrag te hangen, maar dat zal worden opgebouwd uit verschillende elementen. En daarbij kijkt de sector dus ook naar wat het zelf kan doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen