PSV werkt aan denktank voor coronaproof Philips Stadion

16 mei 2020, 09:29

PSV hoopt het Philips Stadion zo snel mogelijk coronaproof te maken. Daarvoor bereidt de club een denktank met verschillende partijen voor. PSV wil de TU/e en Braintport-partners (waaronder Philips, VDL en de High Tech Campus) bij elkaar krijgen. "Wij kunnen in het stadion met tal van technieken situaties misschien beter controleren dan elders in de stad, waar groepen oncontroleerbaar bij elkaar komen", aldus PSV's commercieel directeur Frans Janssen.

"Het is niet alleen een ambitie, maar ook onze verantwoordelijkheid om de krachten te bundelen om misschien sneller tot een oplossing te kunnen komen", zegt Janssen tegen het Eindhovens Dagblad. "Bij uitstek in onze regio zit de kennis en kunde om dit ingewikkelde vraagstuk op het hoogste wetenschappelijke niveau te bekijken. Het gaat er ons niet om dat we op de stoel van de overheid of het RIVM gaan zitten. Uiteindelijk bepalen de autoriteiten wat er gebeurt. Wel is het ons streven om te werken aan een plan dat verder gaat dan spelen zonder publiek of een stadion waarin iedereen anderhalve meter afstand moet houden. Als voetbalclub moet je daarin ook het initiatief naar je toe durven trekken. Dat de openbare orde in de stad beheersbaar blijft, is ook in ons belang."

De gemeente Eindhoven is op de hoogte van de plannen en de ontwikkelingen worden ook met belangstelling gevolgd door burgemeester John Jorritsma. Janssen: "We weten bijvoorbeeld waar iedere bezoeker heeft gezeten, wie er om hem of haar heen was en er zijn tal van technieken denkbaar waarmee stadionbezoek veiliger te maken is. Dan gaat het niet alleen om mondkapjes, maar ook sensoren die in massa's de temperatuur van mensen eenvoudig kunnen meten of aan virtuele schillen rond het stadion, die precies aangeven hoeveel mensen er binnen zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen