Spoorboekje: Bayern speelt en nog meer actie in de Bundesliga

17 mei 2020, 07:00   Bijgewerkt: 16 mei 2020, 23:58

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 17 mei.

Specials

De Deense Superligaen wordt hervat: dit staat er nog op spel

In diverse competities gaat de bal weer rollen na een lange coronastop. Om het geheugen weer een beetje op te frissen, zetten we op een rijtje waarvoor er nog gevoetbald wordt, welke Nederlanders weer in actie komen en ook werpen we een blik op het nog te spelen restant van het bekertoernooi. In deel zes: de hervatting van de Deense Superligaen, waar de bal op 28 mei weer begint te rollen.

Wedstrijden

FC Köln - Mainz (15.30 uur)

Behalve publiek is ook geit Hennes niet welkom. Het is voor het eerst in twaalf jaar dat de mascotte van FC Köln ontbreekt. Zonder Hennes hopen de Geitenbokken nog aanspraak te maken op Europees voetbal. De promovendus heeft plek zes in het vizier en hoeft zich verder geen zorgen te maken over degradatie. Hoe anders is dat voor tegenstander Mainz, dat drie over drie Nederlanders beschikt: Jean-Paul Boëtius, Jeffrey Bruma & Jeremiah St. Juste. Mainz staat vier punten boven de streep en dus is ieder punt goud waard.

Union Berlin - Bayern München (18.00 uur)

Bayern München was voor de corona-onderbreking uitstekend en de ploeg van trainer Hansi Flick, die inmiddels een vaste verbintenis in bezit heeft, de lijn door te trekken. Dat moet gebeuren in de hoofdstad tegen Union Berlin. Bayern zag RB Leipzig zaterdag punten morsen, maar zag Borussia Dortmund wel winnen. Wint Bayern vandaag, dan zet het Dortmund weer op vier punten.

Voetbal op tv

13.25 uur: Greuther Fürth - Hamburger SV, FOX Sports 1 - live verslag uit 2. Bundesliga

15.00 uur: feestzomer 2017 Oranjevrouwen, NPO 1 - Studio Sport archief

15.30 uur: FC Köln - FSV Mainz, FOX Sports 1 - live verslag uit Bundesliga

18.00 uur: Union Berlin - Bayern München, FOX Sports 1 - live verslag uit Bundesliga

22.00 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1 - talkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen