Gladbach hervat uitstekend en klimt naar plaats drie

16 mei 2020, 20:27

Borussia Mönchengladbach is zeer goed uit de hervatting van de Bundesliga gekomen. De subtopper was zaterdag oppermachtig tegen thuisploeg Eintracht Frankfurt en won terecht met 1-3. De score had hoger kunnen uitvallen, als de bezoekers in de slotfase was beter met de kansen om waren gesprongen.

Duidelijk werd wel dat Gladbach in ieder geval heel goed begon aan de wedstrijd. Al na 36 seconden was het namelijk raak, toen Alassane Pléa de 0-1 produceerde. Niet veel later was het weer raak toen zijn aanvalsmaatje Marcus Thuram de 0-2 binnen schoof. Gladbach was de betere in de openingsfase en bleef dat ook. Bas Dost stond in de basis bij de thuisploeg, maar kon met zijn team geen vuist maken.

Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist Rami Bensebaini die namens Gladbach een penalty verzilverde. Via André Silva, die scoorde na een goede pass van Sebastian Rode, werd het vervolgens nog wel 1-3, maar verder kwam de thuisploeg niet. Het was Gladbach dat vaker had moeten scoren. Jonas Hofmann had dat zeker moeten doen, maar ging de mist in door een grote kans te missen. Hij schoot de bal vanuit kansrijke positie tegen Martin Hinteregger aan.

Gladbach staat nu derde en is over RB Leipzig heen geklommen. Die ploeg speelde zaterdag gelijk tegen SC Freiburg. Frankfurt staat dertiende.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen