Italië zet belangrijke stap richting competitiehervatting Serie A

16 mei 2020, 23:01   Bijgewerkt: 16 mei 2020, 23:17

Op de dag van de Bundesliga-hervatting is er ook goed nieuws gekomen uit Italië. Een hervatting van de Serie A komt dichterbij, nu de regering gratie heeft verleend aan het hervatten van de groepstrainingen. Premier Giuseppe Conte heeft zaterdag aangekondigd dat er vanaf maandag 18 mei weer in groepen getraind mag worden.

Daar zijn nog wel strikte voorwaarden aan verbonden. "We zijn toe aan fase twee van het versoepelen van de maatregelen", heeft Conte laten optekenen in de media. "De curve blijft dalen en de getallen zijn op dit moment zoals we die verwacht hadden. Door nu te versoepelen nemen we een risico, maar het is een ingecalculeerd risico. Anders moeten we in isolatie blijven tot er een vaccin is en dat kunnen we ons simpelweg niet veroorloven", sprak de premier, die weet dat de Serie A in financiële nood komt als er lang niet wordt gevoetbald.

De voetbalbond heeft als streefdatum voor de competitiehervatting 13 juni in het hoofd, zo werd deze week al duidelijk. Als de competitie inderdaad op 13 juni weer begint, spelen clubs om de drie dagen een competitiewedstrijd. Ook is er nog ruimte om het bekertoernooi af te maken.  Wat nog wel van belang is, is dat de Italiaanse regering akkoord gaat met een hervatting van de competitie. Dat is nog geen uitgemaakte zaak. Er kleven namelijk, ondanks het feit dat er achter gesloten deuren gespeeld gaat worden, enige risico's aan het hervatten van de voetbalcompetities.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen