Hertha wordt niet bestraft voor samen juichende spelers

17 mei 2020, 08:54

Hertha BSC hoeft niet bang te zijn dat hun juich-actie tegen 1899 Hoffenheim wordt bestraft door de Duitse voetbalbond. De Berlijners overtraden de regels na hun doelpunten zaterdagmiddag en dat was tegen de voorschriften van de DFL in, waarin stond dat je goals alleen moest vieren. Dat was ook duidelijk te zien op de andere velden. Toch krijgt het voorval in Hoffenheim geen vervolg.

Dat heeft de Deutsche Fussball Liga laten weten tegenover het Duitse Sport1. Hoewel de adviezen duidelijk waren om doelpunten alleen te juichen, was het geen onderdeel van het zwaarwegende medisch-organisatorische concept en hoeft het voorval dus niet te worden bestraft. Eerder al lieten de scheidsrechters weten er ook niet tegen te kunnen optreden, omdat dergelijke acties niet zijn opgenomen in het spelregelboek. 

Lees ookHertha overtreedt de regels: "Ik hoop op begrip uit buitenwereld"

Trainer Bruno Labbadia, die overigens zijn debuut maakte namens Hertha BSC, hoopte al dat het voorval geen staartje zou krijgen. "Die emoties horen er gewoon bij. Mijn ploeg was gewoon blij en gelukkig", zei hij over de actie van zijn voetballers. Hij hoopte op begrip van de buitenwereld en die kwam er dus in elk geval van de DFL.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen