Dest op de voorpagina's belangrijke sportkranten

17 mei 2020, 09:48   Bijgewerkt: 17 mei 2020, 15:56

De soap rondom Sergino Dest en FC Barcelona zal de komende tijd nog wel een vervolg blijven krijgen, want de rechtsback van Ajax is zondag op de voorpagina van twee grote sportkranten verschenen. Diario Sport en El Mundo Deportivo hebben de Ajacied een plekje gegeven op de cover. Er wordt gesproken over een vraagprijs van twintig miljoen euro, al is van een akkoord volgens de dagbladen nog geen sprake.

Sinds afgelopen vrijdag, de dag waarop hij werd gekroond tot 'Talent van het Jaar' bij Ajax, is de transfersoap van Dest naar FC Barcelona volledig opgelaaid. Veronica Inside meldde, op bronnen van Wilfred Genee, dat de back zeer serieus op weg is naar Catalonië. Hoewel zijn zaakwaarnemer niet op de hoogte was van dat bericht, betekende dat niet per se dat het ook niet aan de orde was. Later ging het op Catalunya Radio namelijk ook over de overstap.

Volgens de twee ochtendkranten, die Dest dus zelfs hebben opgenomen op de voorpagina, is er nog geen akkoord tussen de clubs, maar is de international van de Verenigde Staten een belangrjike kandidaat om Nélson Semedo op te volgen. De Portugees kan met de clubleiding geen akkoord bereiken over een nieuwe verbintenis en staat op de lijstjes van Manchester City en Bayern München – dat ook interesse had in Dest.

Lees ook: Veronica Inside: Dest gaat naar FC Barcelona

FC Barcelona lijkt vooralsnog de nieuwe leider in de race om Dest, die sinds de uitbraak van de coronacrisis ongeveer met tien miljoen euro goedkoper is geworden. Barça zou al hebben geïnformeerd bij Ajax, al betekent dat zeker niet dat er ook per se snel een akkoord zal komen. Alleen Donny van de Beek heeft zijn vertrek bij Ajax namelijk al helemaal uitonderhandeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen