Schade voor de Europese voetbalclubs minimaal vier miljard euro

17 mei 2020, 15:42

De voetbalclubs in Europa gaan een financiële mokerslag te verwerken krijgen door de coronacrisis. Zelfs als men in Spanje, Engeland en Italië het voorbeeld van Duitsland gaan volgen en het seizoen nog afmaken, komt de totale schade in Europa neer op minimaal zo'n vier miljard euro. Dat kan overigens nog bijna verdubbelen als alles tegenzit.

Dat is gecommuniceerd aan de BBC. Als La Liga, de Serie A en de Premier League - de belangrijkste competities waar nog een beslissing genomen moet worden - nog wel worden hervat, kan de schade met vier mlijoen euro enigszins beperkt blijven. Zit alles tegen, kan dat bedrag oplopen tot zo'n zeven miljard euro. Datzelfde geldt ook voor de Champions- en Europa League, waarover nog geen duidelijkheid is.

Als ook die toernooien nog doorgang vinden, zal de schade wellicht enigszins beperkt blijven. Frankrijk besloot reeds de competitie stil te leggen, wat Nederland en België ook deden. Het spelen zonder publiek, het feit dat veel spelers in waarde dalen, sponsorcontracten moeilijker worden en nog veel meer, zorgt voor die enorme financiële tegenvaller. KNVB-directeur Eric Gudde liet al weten te verwachten dat sommige clubs zullen omvallen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen