Wiegman: "Meer dan ooit bestaat mijn werk uit mentale gedeelte"

18 mei 2020, 09:45

In plaats van voorbereiden op de Olympische Spelen, voelt Sarina Wiegman zich deze periode amper coach. "Meer dan ooit bestaat mijn werk uit het mentale gedeelte", aldus de bondscoach van de Oranjevrouwen, die veel contact onderhoudt met de internationals. 

"Veel bellen, appen met de speelsters. Hoe is hun situatie? Waar zitten ze mee? Iedereen heeft zijn eigen verhaal", vertelt Wiegman aan het Algemeen Dagblad. "De één zit alleen in Spanje in een lockdown, de ander kan redelijk vrij bewegen en is bij familie in Nederland. De één heeft behoefte aan veel contact, voor de ander is dat niet nodig. De Spelen, hét doel, viel natuurlijk ook weg. Dat komt wel even binnen."

Lees ook: Martens vindt titel van FC Barcelona Vrouwen terecht

Het nieuwe richtpunt is september. Als het goed is komt de UEFA spoedig met een nieuwe speelkalender. "De afgelopen weken hebben we van de nood een deugd gemaakt. We waren al fanatiek bezig met onze video-analyses, maar daar was de afgelopen periode meer tijd voor. Ik heb zelf ook veel beelden gezien. Niet zozeer wedstrijden, maar wel veel individuele beelden van speelsters. Maar ja, uiteindelijk sta je het liefst weer met iedereen op het veld in plaats van achter een beeldscherm."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen