Schotland beëindigt seizoen: titel Celtic, Hearts degradeert

18 mei 2020 – Celtic is uitgeroepen tot kampioen van Schotland. Dat is besloten nadat vandaag (maandag) officieel de stekker uit het seizoen werd getrokken. Tevens past de Scottish Premiership (SPFL) promotie/degradatie toe, waardoor Heart of Midlothian afzakt naar het tweede niveau. Schotland is na Nederland, Frankrijk en België de volgende competitie die een punt zet achter het huidige seizoen.

Schotland beëindigt seizoen: titel Celtic, Hearts degradeert

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het puntengemiddelde per wedstrijd is in Schotland gebruikt om de ranglijst te bepalen. Dat zorgde slechts voor één wijziging op de ranglijst en had geen invloed op de titelrace of degradatiestrijd. Celtic, dat de negende titel op rij grijpt, ging al fier aan kop. De club had tien verliespunten minder dan achtervolger Rangers.

Onderin droeg Hearts de rode lantaarn, op vier punten achterstand van Hamilton. Opvallend aan de eindstand is dat Motherwell volgend seizoen Europees voetbal speelt. The Steelmen werken in de Premiership met een van de kleinste budgetten. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd