Spoorboekje: PL-clubs hervatten groepstraining, Utrecht in Zeist

19 mei 2020, 07:00   Bijgewerkt: 18 mei 2020, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 19 mei.

Nieuws

Engelse clubs hervatten training

De Premier League-clubs mogen vanaf vandaag (dinsdag) de training in kleine groepjes hervatten. Dat is de eerste stap naar een herstart van de Engelse competitie, zoals in Duitsland eerder ook al gebeurde. Contacttraining is nog niet toegestaan en de training mag alleen plaatsvinden als dat veilig kan gebeuren. Alle deelnemers moeten zodoende negatief getest zijn op het coronavirus. Het is nog niet bekend wie er op het veld gaan staan. 

FC Utrecht naar Zeist

FC Utrecht heeft het strijdplan klaar om alsnog de bekerfinale tegen Feyenoord te kunnen spelen. Via die weg wil de club zich verzekeren van deelname aan de poulefase van de Europa League, ondanks dat de Rotterdammers alleen om de eer willen spelen. Voordat een juridische strijd losbarst, wil Utrecht eerst nog een keer het dialoog aan met de KNVB om tot een oplossing te komen. Dat staat vandaag (dinsdag) op de rol.

Specials

De Tsjechische Fortuna Liga hervat: wat staat er nog op het spel?

In diverse competities gaat de bal weer rollen na een lange coronastop. Om het geheugen weer een beetje op te frissen, zetten we op een rijtje waarvoor er nog gevoetbald wordt, welke Nederlanders weer in actie komen en ook werpen we een blik op het nog te spelen restant van het bekertoernooi. In deel acht: de hervatting van de Tsjechische Fortuna Liga, waar de bal op 23 mei weer begint te rollen.

Voetbal op tv

10.30 uur: Mounir El Hamdaoui, De Tovenaar van Kralingen, FOX Sports 2 - documentaire

15.30 uur: De man die Zlatan zag, FOX Sports 2 - documentaire

20.30 uur: de treble van Bayern, FOX Sports 1 - documentaire

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen