Premier League-clubs mogen training in groepsverband opstarten

18 mei 2020, 15:46

De Premier League-clubs mogen vanaf morgen (dinsdag) de training in kleine groepjes hervatten. Dat is de eerste stap naar een herstart van de Engelse competitie, zoals in Duitsland eerder ook al gebeurde. Contacttraining is nog niet toegestaan en de training mag alleen plaatsvinden als dat veilig kan gebeuren. Alle deelnemers moeten zodoende negatief getest zijn op het coronavirus.

Dat heeft de Premier League laten weten. Daar werd vandaag (maandag) over gestemd. In Engeland gaat een terugkeer van de competitie onder de noemer 'Project Restart', waar nog wel veel kritiek op was. Onder andere de speellocaties en veiligheid voor alle betrokkenen zijn thema's waar de meningen over verschillen. Recentelijk werd er wel een belangrijke stap gezet als het gaat over de spelerscontracten.

Lees ook: Premier League vloert heet hangijzer: contracten lopen door

Met het hervatten van de individuele training is de weg naar een hervatting van de Premier League weer definitief open, al zijn er dus nog wel wat problemen te overwinnen. De regering heeft aangegeven dat er in principe na 1 juni weer gevoetbald mag worden, al is dat nog zeker geen gelopen koers.

In de stadions mogen maximaal 400 mensen tegelijkertijd en het zal ook allemaal niet al te lang duren. In juli zouden dan de laatste nog 92 Premier League-wedstrijden moeten worden afgewerkt, waarbij de spelers en stafleden in hotels gescheiden worden van hun familieleden en anderen. Iedereen wordt op regelmatige wijze getest op het coronavirus, om zo besmetting te voorkomen. Op die manier kunnen de Engelse clubs de flinke financiële domper die er dreigt te ontstaan, nog enigszins tegengaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen