Belgische clubs kunnen verzoeken doorgeven voor duels met fans

18 mei 2020, 18:21

Belgische clubs in de Jupiler Pro League kunnen voor volgend seizoen aangeven tegen welke clubs ze liever niet zonder publiek spelen. Hoewel er vanuit gegaan wordt dat er zonder publiek gespeeld wordt, is er dus wel een mogelijkheid dat er enkele duels met publiek plaatsvinden. Alle clubs mogen op voorhand drie ploegen doorgeven. 

Dat schrijft Sporza althans. Kalendermanager Nils Van Brantegem probeert vervolgens voor alle clubs hun wensen in te willigen en het programma dusdanig in te vullen dat er bij bepaalde wedstrijden wel supporters aanwezig kunnen zijn. Voor clubs kunnen topwedstrijden of derby's extra geld in het laadje brengen als er fans mogen zijn of juist sportief extra ondersteuning gebruiken van de fans.  

Of het stadion helemaal gevuld kan worden of dat de aanwezigen anderhalvemeter afstand moeten houden, is onbekend. Behoudens de drie ploegen die men kan doorgeven, zijn alle duels wel achter gesloten deuren. Tot en met 31 augustus is dat overigens helemaal het geval, want tot die tijd mag er niemand het stadion betreden, zo liet de Belgische overheid al weten. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen