Cannavaro: "Niet aan die 4-1 denken"

3 juli 2006, 16:23

Een dag voordat Duitsland en Italië zullen aftrappen voor hun halve finale, wordt het oefenduel tussen beide landen van 1 maart 2006 uitgebreid aangehaald. Die dag kreeg die Mannschaft immers een flink pak slaag van de Italianen. Na een uur stond Italië al met 4-0 voor, de eindstand (4-1) was zelfs nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

In de media wordt volop teruggekeken naar deze wedstrijd, maar in het Italiaanse kamp doet men dat zo min mogelijk. "We moeten die wedstrijd eigenlijk vergeten", vindt aanvoerder Fabio Cannavaro. "Een oefenwedstrijd is op geen enkele manier te vergelijken met een halve finale op een wereldkampioenschap", zegt hij terecht.

Ook zijn teamgenoot Gennaro Gattuso denkt niet meer aan het memorabele duel in Florence. Toch is hij niet bang voor de Duitsers, ondanks het feit dat die ploeg de steun heeft van het eigen publiek. "Ach, publiek kan niet het veld op rennen en meevoetballen. Ik zie dus geen enkel probleem", is de nuchtere reactie van de stofzuiger op het Italiaanse middenveld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen