Jol wil Hagenezen bij ADO: "Schoenmaker, Zondervan, Advocaat"

18 mei 2020, 19:25

Martin Jol hoopt een Haagse revolutie te ontketenen de komende jaren in de Hofstad. De voormalig oefenmeester is aangesteld om het technisch hart te gaan leiden bij ADO Den Haag en hij hoopt meer clubiconen binnen te halen. Tscheu La Ling, Romeo Zondervan, Lex Schoenmaker en Dick Advocaat zijn namen die Jol onder anderen noemt. 

Dat vertelt hij tegenover de NOS. Vandaag (maandag) werd Jol samen met hoofdtrainer Alexandar Rankovic gepresenteerd bij de Eredivisie-club, waar hij nog graag meer oudgedienden heen wil halen. "ADO is van Den Haag, dat zou ik graag willen veranderen ten opzichte van de laatste jaren. Om Den Haag terug te geven aan de mensen van Den Haag", aldus Jol. "Ik heb hier zestien jaar rondgelopen, dus ja. Ik heb alles rondom ADO meegemaakt, ik denk dat ik weet waarover ik praat." De fansbase is Haags, maar ook op directieniveau moet dat weer gebeuren, stelt Jol. 

Lees ook: Jol wil meer waarde op het veld en Haags gevoel creëren

En op het veld moeten er weer meer spelers uit eigen jeugd doorkomen. "Als je ziet hoeveel voetballers uit Den Haag hier niet spelen, maar bij Feyenoord, Sparta, Utrecht en ook Ajax. Daar ontwikkelen zij zich en worden ze uiteindelijk voor veel geld verkocht", weet Jol. "Met Wesley Verhoek verkochten wij in 2012 voor het laatst iemand voor anderhalf miljoen euro. Kun je nagaan hoelang dat geleden is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen