Van der Velde hoopt op Huntelaar: "Maak hem aanvoerder"

18 mei 2020, 19:58

Heerenveen's erevoorzitter Riemer van der Velde zou de komst van Klaas-Jan Huntelaar toejuichen. De ervaren aanvaller is transfervrij na dit seizoen bij Ajax en de Friezen werden eerder ook al gelinkt aan de spits. "Maak hem aanvoerder, maak hem belangrijk", stelt de oud-preses van de club.

Dat vertelt hij tegenover Omrop Fryslân. "Ik zou het heel fijn vinden als The Hunter terugkomt", zei Van der Velde, die in het verleden succesvolle voorbeelden zag van spitsen die (terug)kwamen in het Abe Lenstra Stadion. "Pietje Keur, Gerald Sibon. Dat zijn ouwe spitsen die het op een fantastische manier bij ons gedaan hebben."

Lees ookJansen: "Huntelaar zou een prachtige speler voor ons zijn"

Van der Velde wil niet toegeven dat hij contact heeft gehad met de spits van Ajax, maar gaf wel te kennen bij technisch directeur Gerry Hamstra dat hij het 'hartstikke mooi' zou vinden als Huntelaar naar Heerenveen komt. "Hij is 37 en in de bloei van zijn leven. Zijn kinderen en vrouw willen dat hij doorgaat en hijzelf eigenlijk ook. Maar niet meer als reserve", stelt Van der Velde, op basis van informatie die hij 'hier en daar' heeft vergaard. "Als ze hem bij Ajax serieus zouden nemen, was hij nu nog topscorer van Nederland."

Huntelaar heeft een aflopende verbintenis bij Ajax komende zomer en ontving een ontslag brief van de Amsterdamse club. Dat was echter vooral een formaliteit, duidelijkheid over zijn toekomst is er nog niet definitief. Hij sloot recent een terugkeer in het Abe Lenstra Stadion op voorhand niet uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen