Onduidelijkheid over invloed huidige seizoen op tv-gelden

18 mei 2020, 21:58

Het huidige Eredivisie-seizoen kan mogelijk grote gevolgen hebben op de tv-gelden in Nederland. De grote vraag is of de huidige eindstand wel of niet meetelt in de uitkeringen van de tv-gelden, die wordt uitbetaald over het gemiddelde van de laatste tien seizoenen. Het is de vraag of dit niet-uitgespeelde jaar gaat meewegen.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. In de Eerste Divisie wordt er vrijdag al een knoop doorgehakt of het huidige seizoen meetelt of niet. 'Het leek een abc-tje dat ook voor de tv-gelden het vorige seizoen nietig wordt verklaard, maar de CED heeft dus anders bepaald. Clubs mogen zelf kiezen welke oplossing hen het meest redelijk en billijk lijkt en hebben twee opties', schrijft het regionale dagblad.

Dat geldt ook voor de Eredivisie, waar de huidige stand dus ook doorwerkt. Dat geldt voor PSV bijvoorbeeld in het negatieve, aangezien het momenteel op de vierde plaats staat en dat is beduidend lager dan het gemiddelde de laatste jaren was. Ze houden Feyenoord, nummer drie, nog wel royaal onder zich over de laatste tien jaar. Toch is het niet een prettige eindstand voor de Eindhovenaren.

'Met name voor ADO en Willem II staat veel op het spel. De Hagenaars kunnen het seizoen missen als kiespijn, terwijl de trotse nummer vijf een flinke slag kan slaan. De Tricolores gaan op de tv-ranking FC Twente voorbij als het afgebroken seizoen volledig meetelt', weet het Eindhovens Dagblad. Vermoedelijk wordt de kwetsie voor de Eredivisieclubs op 2 juni behandeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen