Bellamy kampt al jaren met depressies: "Neem ik medicatie voor"

18 mei 2020, 22:53

Craig Bellamy (op archiefbeeld) heeft een fraaie loopbaan achter de rug als voetballer, maar heeft ook een donkere kant. De oud-spits van onder andere Liverpool en Manchester City kampt(e) met hevige depressies en heeft psychische problemen. "Drie á vier jaar geleden hebben ze bij mij de diagnose depressief vastgesteld. Daar neem ik al drie jaar medicatie voor."

Dat heeft hij verteld tegenover Sky Sports. Bellamy is momenteel trainer van de beloftenploeg van Anderlecht en doet een boekje open over zijn mentale gesteldheid. "Weinig mensen weten dit, want dit deel van mijn leven heb ik altijd goed verborgen gehouden", aldus de Welshman. "Ik wissel nog altijd belachelijke hoogtes met onvoorstelbare dieptes af."

Zijn depressies zijn ontstaan in zijn jonge jaren, toen hij van Cardiff naar Noriwch verhuisde. Dat neemt hij zijn ouders nog steeds kwalijk. "Die woede, die wrok, die ik toen had, is nog altijd niet opgelost", erkent Bellamy, die het ook tijdens zijn voetballoopbaan bij zich droeg. "Ik was ook bang dat ik niet aan de verwachting kon voldoen die Newcastle in mij had. Manchester United was toen ook geïnteresseerd, maar ik wist dat ik dat niet zou aankunnen. Het voelde echt als een marteling."

Achteraf had hij er meer uit kunnen halen, vooral ook voor zichzelf. "Als er een ding was dat ik zou mogen veranderen in mijn loopbaan, zou het zijn dat ik er wat meer van zou genieten. Dan zou ik wat minder druk op mezelf leggen. Maar ik wist niet beter."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen