Supporters Ajax kunnen geld per gemist duel geld terugvragen

19 mei 2020, 08:20   Bijgewerkt: 19 mei 2020, 08:40

Ajax-supporters die hun seizoenkaart verlengen, hoeven niets te betalen als het komende seizoen zonder publiek wordt gespeeld. Seizoenskaarthouders kunnen ervoor kiezen om geld terug te krijgen voor iedere wedstrijd die zij moeten missen ten gevolge van de regels omtrent de coronacrisis. Per wedstrijd gaat het om 1/17e van het aankoopbedrag van de seizoenkaart.

Dat meldt Ajax via de officiële kanalen. Vanaf dinsdag 10.00 uur kunnen supporters hun seizoenkaart verlengen. 'Zoals gezegd is het nog niet duidelijk wanneer jij weer naar het stadion mag komen. De kans bestaat dat wij meerdere of (in het het slechtste geval) zelfs alle wedstrijden zonder publiek moeten spelen. Daar hebben wij geen invloed op. Waar we wel invloed op hebben, is hoe we onze fans tegemoet gaan komen, mocht het zover komen', legt de club uit.

"Ajax wordt weleens een koude en kille club genoemd. Volkomen onterecht blijkt maar weer, want deze regeling is allesbehalve koud en kil, maar hartverwarmend", reageert directeur Fabian Nagtzaam van de Supporters Vereniging Ajax (SVA) bij De Telegraaf. "Ik ben altijd al trots op onze club, maar nu nog eens extra. Ajax heeft het door de coronacrisis op dit moment financieel zwaar, maar zet desondanks zijn supporters met afstand op één. Het enige risico dat wij nu nog lopen, is dat Ajax geen kampioen wordt."

Menno Geleen, commercieel directeur van Ajax, zegt dat de Amsterdammers ernaar streven om alle seizoenkaarthouders te laten verlengen. "We hebben bewust gekozen om het risico van spelen zonder publiek volledig bij onszelf neer te leggen. Dat is duidelijk, maar ook gepast naar deze trouwe groep fans."

De 'royale regeling' kan Ajax veel geld kosten. "Dat Ajax nu alle financiële risico's neemt, is geweldig en bijzonder tegelijk, want ik heb me ook laten vertellen dat het in totaal om een bedrag van ruim 13 miljoen euro gaat. Dat is voor elke club ongelooflijk veel geld", aldus Nagtzaam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen