Transfer Dest naar Bayern niet van de baan: "Integendeel"

19 mei 2020, 08:41

Bayern München hoopt nog altijd Sergiño Dest over te nemen van Ajax. Door de coronacrisis werd de komst van de negentienjarige rechtsback voorlopig geparkeerd, maar dat betekent niet dat de transfer niet doorgaat. "Integendeel", zegt zijn zaakwaarnemer Joes Blakborn tegen Voetbal International.

"Bayern München wil Sergiño nog altijd van Ajax overnemen, maar op dit moment liggen beide partijen nog ver uit elkaar. Wij kunnen daar niets mee en zitten wat dat betreft in de wachtkamer", verduidelijkt Blakborn. Duitse media wisten vorige week te melden dat de komst van Dest 'weer een thema' is bij Bayern München.

Afgelopen week werd duidelijk dat meer clubs Dest op de korrel hebben. De Telegraaf-journalist Mike Verweij meldde dat FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund hebben geïnformeerd naar de situatie van de Amerikaans international. De interesse van Barça is niet concreet, vertelt Blakborn. "Ze hebben zich niet officieel gemeld bij mij of Ajax. Wel is er in het verleden weleens geïnformeerd. Sergiño is één van de backs in Europa die zij volgen. Ze lijken hem een optie te vinden mocht Nélson Semedo vertrekken. Maar ik denk dat er wel meer clubs zijn waarvoor Sergiño een optie."

Dest beschikt bij Ajax over een contract dat in de zomer van 2022 afloopt. Directeur voetbalzaken Marc Overmars wees eerder, toen er nog geen sprake was van een coronacrisis, een bod van twintig miljoen euro uit Zuid-Duitsland af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen