Vitesse zoekt nieuwe trainer, Sturing krijgt andere rol

19 mei 2020, 09:58   Bijgewerkt: 19 mei 2020, 12:03

Vitesse gaat voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Edward Sturing, de huidige interim-hoofdcoach, krijgt een andere functie binnen de club. De 56-jarige Sturing volgde in de winterstop de opgestapte Leonid Slutsky op. "Uiteraard respecteer ik de beslissing van de club", aldus de clubman via de officiële kanalen.

Onder leiding van Sturing was Vitesse op weg zich te plaatsen voor de play-offs om een Europees ticket. De Arnhemse club bezette de zevende plek voordat de coronacrisis zijn intrede deed. "Zoals ik vaker gezegd heb, wil ik van waarde zijn voor Vitesse. Dat had gekund in de rol van hoofdtrainer, maar dat kan ook op andere manieren. De komende periode benutten we de tijd om samen tot een plan te komen, waarin de club en ik elkaar versterken", zegt Sturing, die volgens Omroep Gelderland en De Gelderlander in beeld is om de nieuwe hoofd jeugdopleidingen te worden.

"We zijn Edward dankbaar dat hij de afgelopen maanden de verantwoordelijkheid als interim-hoofdtrainer heeft genomen. Elke club mag zich gelukkig prijzen met zulke clubmensen als Edward. Het is duidelijk dat Edward over veel kwaliteiten beschikt. We willen daarom dolgraag dat hij aan Vitesse verbonden blijft. Vanaf het begin van het proces hebben we alle opties omtrent het hoofdtrainerschap open gehouden. We hebben gesproken met Edward en met andere kandidaten. Op dit moment zijn we met Edward in gesprek over in welke rol we verder gaan met elkaar", licht de nieuwe technisch directeur Johannes Spors het besluit toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen