'FC Utrecht en KNVB niet nader tot elkaar gekomen'

19 mei 2020 – Het overleg tussen FC Utrecht en KNVB over de bekerfinale heeft niet het door de Domstedelingen gewenste resultaat opgeleverd, schrijft het Algemeen Dagblad. Voor een gesprek met Eric Gudde en Just Spee reisde een afvaardiging van FC Utrecht dinsdag naar Zeist af. Daar bleek dat de standpunten van de club en bond dermate verschillen dat de Domstedelingen de volgende stap in het strijdplan moeten zetten.

'FC Utrecht en KNVB niet nader tot elkaar gekomen'

Dat houdt concreet in dat FC Utrecht via de UEFA alsnog het spelen van de bekerfinale wil afdwingen. En dan niet voor spek en bonen, zoals Gudde zondag bij NOS Studio Sport opperde, maar met een Europees ticket als inzet. Feyenoord, de andere finalist, wil de bekerfinale ook graag spelen. De Rotterdamse club voelt echter meer voor het plan van Gudde dan dat van Utrecht: een finale om de sportieve eer.

Utrecht is door de UEFA uitgenodigd om haar standpunten over de handelswijze van de KNVB te delen. Aleksander Ceferin, baas van de Europese voetbalbond, heeft al aangeven dat Nederland en Frankrijk te voorbarig zijn geweest door het seizoen te annuleren. Wordt het besluit van de KNVB niet overruled door de UEFA, dan kan Utrecht nog kiezen voor een stap naar het CAS. Het Europese sporttribunaal moet dan oordelen of de regels juist zijn toegepast om de bekerfinale niet te spelen.

Eredivisie

gerelateerd