Sturing was graag trainer van Vitesse gebleven: "Alleen in die rol"

19 mei 2020, 16:21

Edward Sturing baalt flink van het feit dat hij moet vertrekken als hoofdtrainer bij Vitesse. De oefenmeester stapte afgelopen winter in als opvolger van Leonid Slutsky op de voorwaarde dat hij in de zomer een eerlijke kans zou krijgen om trainer te blijven, maar de keuze is niet op hem gevallen. "Ik was in het nieuwe seizoen graag als hoofdtrainer aan de slag gegaan. Maar de club beslist anders."

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. Sturing sprak de afgelopen maanden ook over het hoofdtrainerschap van Vitesse en zag dat absoluut zitten. "Ik was daar ook helemaal klaar voor. En dan ga je toch zaken indelen. Wie gaan er weg? Welke spelers komen? Welke jeugdspelers krijgen een kans?", somt Sturing op. Dat er ook gesproken werd met een andere kandidaat, wist Sturing overigens ook.

"Maar ik wilde graag vanaf de start van een seizoen voor de groep staan. En alleen in die rol. Voor de functie van assistent bedank ik. Ik ben er verder klaar mee om louter als interim door het leven te gaan. Daar hoeven ze me straks in nood ook niet voor te vragen", aldus de clubman, die nog wel in beeld is om als technisch directeur verder te gaan bij de Arnhemmers.

Lees ook: Vitesse zoekt nieuwe trainer

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen