FIFA schorst Griekenland

3 juli 2006, 16:38

Europees kampioen Griekenland dreigt niet deel te kunnen nemen aan de kwalificatiereeks naar het volgende EK. De Griekse voetbalbond is door de FIFA geschorst, omdat de landelijke politiek het nationale voetbal te veel zou beïnvloeden. De Grieken zijn hierdoor voorlopig uitgesloten van deelname aan alle Europese competities.

De directe oorzaak van de schorsing is de weigering van de Griekse regering om haar sportrechtspraak aan te passen aan de FIFA-statuten. Zo zou de Griekse voetbalbond (HFF) zich niet houden aan de principes van de scheiding van sportieve en politieke macht. Dit druist tegen de statuten van de FIFA in. De afgelopen maanden kreeg de HHF al regelmatig een officiële waarschuwing, maar inmiddels is de maat voor de FIFA vol. 

"Deze beslissing impliceert dat de HFF en al haar leden (clubs, spelers, officials) geschorst zijn, met onmiddellijke ingang en tot nader order, van alle internationale contracten, meer bepaald elke deelname aan internationale competities, de organisatie van wedstrijden in Griekenland en de aanduiding van officials voor elke internationale functie", aldus de FIFA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen